Fietslease

Het TSR-Fietsplan

Met alle lease aanbiedingen die u voorbij ziet komen zouden we het fietsplan bijna vergeten! Niet bij TSR. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in fietsplannen bij 140 werkgevers. Samen met de werkgever stellen we een uniek fietsplan op. Een fietsplan is dus altijd maatwerk. In een fietsplan kunt u namelijk zelf de hoogte van de vergoeding, de looptijd en de manier van verrekenen bepalen.

TSR faciliteert alles omtrent het fietsplan. Als u aan bent gesloten bij het fietsplan bepaalt u zelf welke medewerkers aan het fietsplan mee kunnen doen. Deze medewerkers kiezen bij een TSR-dealer een fiets uit en die meldt het fietsplan digitaal aan. U geeft hierop digitaal akkoord en de medewerker kan de fiets afhalen bij de TSR-dealer. Alles beheert u in het digitale platform van TSR.

Wij verzorgen een eenvoudige informatiestroom voor de betaling- en salarisadministratie

Maandelijks krijgt u een digitale verzamelfactuur. Ook de aanpassing in de arbeidsovereenkomst staat digitaal. Zo heeft u alles overzichtelijk op een digitaal platform staan.

Een fiets verstrekt u aan medewerkers via de werkkostenregeling (WKR).

Werkkostenregeling
Voor de werkgever kan deze methode wel (grote) gevolgen hebben. Bij het vergoeden of verstrekken van een fiets komt de volledige waarde van de fiets ten laste van de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Dit is al dan niet met terugbetaling uit het brutoloon door de werknemer, Deze vrije ruimte is beperkt (1,2% van de loonsom) en bij overschrijding van de vrije ruimte moet over het meerdere 80% eindheffing betaald worden. Wanneer de vrije ruimte niet toereikend is, kan het hierdoor een dure optie worden voor de werkgever.

Met ingang van 2020 wordt de vrije ruimte wel verruimd. Over de eerste € 400.000,- van de loonsom bedraagt de vrije ruimte dan namelijk 1,7%. Dit biedt
mogelijk extra kansen om deze methode toe te passen.​

Het voordeel van een fietsplan is dat de medewerker zelf de fiets aanschaft en dit verrekent met het salaris. Er hoeft dan geen bijtelling verrekent te worden en de medewerker behoudt het recht op de reiskostenvergoeding.

Voorheen werd een fietsplan verrekend met drie maximale vergoedingen.
Fiets € 749,-
Verzekering € 168,-
Accessoires € 246,- ( 3x € 82,-)

Het fietsplan werd voor drie jaar verrekend.

Deze bedragen hoeven in de WKR niet meer gehanteerd te worden. Elke werkgever mag dus zelf de looptijd en de hoogte van het bedrag bepalen.

Veelgestelde vragen

Het operational leasen van een fiets betekent dat je voor een langere periode betaalt voor het gebruik van een fiets die juridisch en economisch eigendom blijft van TSR Lease. De kosten van reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn voor rekening van TSR Lease. Jij betaalt hiervoor een maandelijks bedrag gebaseerd op een vastgesteld jaarkilometrage en een bepaalde looptijd in maanden. De enige kosten die je gedurende de hele looptijd hebt zijn je leasetarief en eventuele bijtelling.

Als je een nieuwe fiets wilt rijden, is leasen een goed alternatief. Jouw fietskosten zijn vooraf helder en staan min of meer vast. Je hoeft je met fietslease geen zorgen te maken over de verzekering, banden, reparatie en onderhoud en verkoop van de fiets na afloop van het leasecontract. TSR Lease schaft de fiets voor je aan, hier heb je zelf geen omkijken naar. TSR Lease zorgt voor zorgeloos fietsplezier tegen een zeer aantrekkelijk maandelijks leasetarief. Een groot voordeel is dan ook dat je niet ineens voor hoge kosten staat bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.

Dat is vooral afhankelijk van welke fiets je kiest en hoelang je deze wilt leasen. In ieder geval zijn wij volledig transparant in hoe jouw keuzes je maandtarief bepalen. De prijs die wij op de site vermelden is de prijs die je maandelijks bruto betaalt, uiteraard inclusief de btw. Geen verrassing dus en prima te budgetteren. Wat je werkelijk netto betaalt is afhankelijk van de fiscale voorwaarden die jouw werkgever je aanbiedt.

Je kiest jouw leasefiets uit de meest courante en populaire modellen van alleen A-merk leveranciers. Wij hebben de beste uitvoeringen al voor je uitgezocht en zorgen ervoor dat we die heel snel en voordelig kunnen aanbieden. Je kunt ze kiezen op onze website. Vind je het moeilijk om te kiezen? Ga dan naar een van onze dealers. Zij helpen je graag met je keuze en framemaatbepaling en adviseren je ook over eventuele opties en accessoires. Een lijst van dealers vind je hier: Dealers

Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen. Deze accessoires of opties worden in de leaseprijs verrekend en je betaalt ze maandelijks.